leonidis etairia

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΕΤΑΙΡΙΑ

H LEONIDIS ειδικεύεται στην κατασκευή καλουπιών και την παραγωγή εξειδικευμένων πλαστικών προφίλ.. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις επαγγελματικού εξοπλισμού, ψύξης και κλιματισμού, σε αλυσίδες Super-Market, κατασκευαστές επίπλων, συστημάτων σίτας, εκθεσιακών περιπτέρων, σε αλουμινοβιομηχανίες, τυπογραφεία, κατασκευαστές συστημάτων προβολής καθώς και σε πολλούς άλλους κλάδους κατασκευών.

Από την ίδρυσή της, το 1978 όπου πρωτοξεκίνησε τη δραστηριότητά της σε ένα κτίριο 260 τ.μ., η LEONIDIS εξελίχθηκε σε μια από τις δυναμικότερες εταιρίες διέλασης πλαστικών προφίλ και κατέκτησε, με συνέπεια και όραμα, ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς του κλάδου στην Ελλάδα.

Σήμερα η LEONIDIS, έχοντας περάσει στη δεύτερη γενιά, είναι εγκατεστημένη σε μια οργανωμένη ιδιόκτητη μονάδα 1500 τ.μ. στη Μεθώνη Πιερίας. Στα χρόνια που πέρασαν η εταιρία:

 • εκσυγχρόνισε το μηχανολογικό της εξοπλισμό,
 • αναβάθμισε τα σχεδιαστικά της προγράμματα,
 • πιστοποιήθηκε για τη συνεπή εφαρμογή συστημάτων ποιότητας,
 • υλοποίησε εξειδικευμένα τεχνικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τους ανθρώπους της και
 • αναδιοργάνωσε τις δομές και τις διαδικασίες της
 • δημιούργησε ένα Πρότυπο Κέντρο κατασκευής καλουπιών με υπερσύγχρονες γραμμές extrusion και injection, το οποίο προσφέρει προϊόντα "με το κλειδί στο χέρι".

Η LEONIDIS ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

no1 sxediasmos kaloupion

Νο1 στον σχεδιασμό και κατασκευή πρότυπων καλουπιών στην Ελλάδα

protis ulis

Τεχνογνωσία σε πάνω από 15 είδη διαφορετικά είδη Α' Ύλης

plastic profile

2.213.000m
Ετήσια παραγωγή πλαστικού προφίλ

tm egkatastaseis

1500 τ.μ
Ιδιόκτητων εγκαταστάσεων

xronia empeirias

45+ χρόνια
Εμπειρίας στην κατασκευή καλουπιών

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η LEONIDIS είναι εγκατεστημένη σε μια οργανωμένη ιδιόκτητη μονάδα 1500 τ.μ. που αποτελείται από διοικητικούς χώρους, σχεδιαστήριο, χώρους παραγωγής και αποθηκών α-β υλών και ετοίμων προιόντων.Το τμήμα Σχεδιασμού χρησιμοποιεί προγράμματα CAD/CAM και το τμήμα παραγωγής διαθέτει περισσότερες από 4 γραμμές παραγωγής και μπορεί να παράγει προφίλ που κυμαίνονται από λιγότερο από 0,5 εκατοστά έως και πάνω από 20 εκατοστά σε μέγεθος, εξυπηρετώντας παραγγελίες από 1000 έως 15.000.000 μέτρα προφίλ. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία CO-EXTRUSION καλούπια με δυνατότητα εξώθησης έως και για 3 ανόμοια υλικά σε ένα προφίλ πολλαπλής σκληρότητας παρέχοντας ευελιξία για την κάλυψη σχεδόν κάθε συνδυασμού απαιτήσεων σε ένα προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της αντοχής σε κρούση, του χρώματος, της ακαμψίας και της αντοχής στις καιρικές συνθήκες.

Το τμήμα πωλήσεων είναι στελεχωμένο με έμπειρους συνεργάτες που διαθέτουν τεχνογνωσία στο αντικείμενο και οι διανομές γίνονται με ιδιόκτητα φορτηγά.

egkatastaseis leonidis

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Leonidis εφαρμόζουμε πράσινη πολιτική με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση φυσικών πόρων.

Ειδικότερα:

 • Μειωμένη κατανάλωση Νερού: ο μηχανολογικός εξοπλισμός μας λειτουργεί με κλειστό κύκλωμα ψύξης
 • Εξοικονόμηση Ενέργειας: Τα σχέδιά μας για την εξοικονόμηση ενέργειας εξελίσσονται συνεχώς καθώς επιτυγχάνουμε νέα ορόσημα και ανακαλύπτουμε περαιτέρω ευκαιρίες. Σήμερα είναι σε εξέλιξη εγκατάσταση φωτοβολταικών συστημάτων.
 • Μείωση υλικών αποβλήτων (Scrab): Η εστίασή μας στη συνεχή βελτίωση περιλαμβάνει μέτρα για τη μείωση της σπατάλης υλικών. Το 2019, στις εγκαταστάσεις μας στη Μεθώνη Πιερίας ξεκίνησε μια πρωτοβουλία για τη βελτίωση της απόδοσης των υλικών και τη μείωση των απορριμμάτων που αποστέλλονται στην ανακύκλωση. Τα αποτελέσματα μόλις του πρώτου έτους εφαρμογής βελτίωσαν 19% την απόδοση των υλικών και σήμερα περίπου μόνο 5% αποστέλλεται στη ανακύκλωση. Η εντεταλμένη για το σκοπό αυτό ομάδα μας, συνεδριάζει τακτικά για να αναπτύξει και να εφαρμόσει μέτρα μείωσης των απορριμμάτων. Η Leonidis υποστηρίζει δυναμικά αυτές τις προσπάθειες και διανέμει τυχόν οικονομικά οφέλη προς όλους τους συνεργάτες της.
 • Ανακυκλωμένο πλαστικό: Η εταιρία μας στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής της συνείδησης, προσφέρει λύσεις ανακυκλωμένων πλαστικών, που βελτιώνονται συνεχώς σε ποιότητα αποτελώντας μια εναλλακτική επιλογή για τους πελάτες μας.

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ

Leonidis - Σταματία Γρηγοριάδου(Ματίνα)

Σταματία Γρηγοριάδου(Ματίνα)

Υπεύθυνη Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών

Leonidis - Αθανάσιος Πέτρου

Αθανάσιος Πέτρου

Υπεύθυνος Μηχανουργείου

Leonidis - Ξανθίππη Λεωνίδου

Ξανθίππη Λεωνίδου

Εμπορική Διευθύντρια

Leonidis - Ευάγγελος Λεωνίδης

Ευάγγελος Λεωνίδης

Γενικός Διευθυντής & Yπεύθυνος Σχεδιαστικού τμήματος

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

 • Προϊόντα "με το κλειδί στο χέρι" από το σχεδιασμό έως την παραγωγή
 • Πλήρεις γραμμές παραγωγής και υπερσύγχρονος εξοπλισμός Μηχανουργείου
 • Κατασκευή καλουπιών στις εγκαταστάσεις μας που διασφαλίζει 100% την ποιότητα, έλεγχο και λειτουργικότητα του τελικού προϊόντος
 • Λύσεις για κάθε budget
 • 3D Prototyping που διασφαλίζουν την λειτουργική αρτιότητα του τελικού πλαστικού σας
 • Συμβάλουμε στην αναβάθμιση του σχεδιασμού των πλαστικών των πελατών μας συνδυάζοντας πολλαπλά υλικά (με την τεχνολογία «co και tri-extruder») μαζί σε ένα συνεκτικό προφίλ που τους εξοικονομεί χρόνο, εργασία και κόστος
 • Ανταγωνιστικές τιμές
 • Εστίαση στις εξειδικευμένες ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών
 • Πρόσθετες υπηρεσίες, όπως κοπή και διάτρηση, επικόλληση ταινιών, συναρμολόγηση, συσκευασία
 • Δυνατότητα τμηματικών παραδόσεων
 • Τεχνογνωσία και εμπειρία πάνω από τέσσερις δεκαετίες
 • Παράδοση προϊόντων ροής σε 24 ώρες
 • Ως οικογενειακή εταιρεία, η LEONIDIS ενσωματώνει μια ενθουσιώδη εσωτερική κουλτούρα που εκπέμπεται εξωτερικά στους πελάτες μας

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η πιστοποίηση ΕΝ ISO 9001:2015 είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για τη διαχείριση της ποιότητας, το οποίο επιβεβαιώνει την συμμόρφωση της εταιρείας μας με τα αυστηρότερα πρότυπα ποιότητας.
Η Leonidis Tools&Plastics από τη πρώτη στιγμή της σύστασής της δεσμεύτηκε να παρέχει σταθερά προϊόντα υψηλής ποιότητας, με στόχο την απόλυτη ικανοποίηση των πελατών της.
Η επιτυχημένη ανανέωση της πιστοποίησης ΕΝ ISO 9001:2015 αποτελεί για ακόμα μία χρονιά απόδειξη της υλοποίησης της δέσμευσής της.

Πιστοποίηση ΕΝ ISO 9001:2015

ΝΕΑ

δώρα για τα παιδιά

20.09.2023

Ευχές και δώρα για τα παιδιά των εργαζομένων της Leonidis Tools&Plastics!

PLAST 2023

08.09.2023

Η Leonidis Tools & Plastics στην έκθεση PLAST 2023

15.07.2022

Η Leonidis Tools & Plastics στη Horeca

12.02.2022

Εκπαίδευση από την Πυροσβεστική Κολινδρού

espa